Magunkról

A FIAT 500 Klub Magyarország

A 80-as években még számos FIAT 500–as futott a magyar utakon. A típus szeretete (na és természetesen az akkori hiánygazdaság) következtében igény mutatkozott a kisebb önsegélyező baráti társaságok iránt – mivel tudjuk, a kicsi az aranyos, legyen az gyermek,állat vagy autó. Abban az időben ez volt az egyetlen tipus, melynek tulajdonosai mindig üdvözölték egymást, és lerobbant társuk mellett nem mentek el soha!
A klub a fenti logóval 1989 április 4-én alakult meg hivatalosan, de előzményei egészen 1986-ig nyúlnak vissza. Céljaink között szerepelnek kisebb-nagyobb autóstúrák, országostól a nemzetköziig, országos tulajdonos regisztráció, alkatrészbörze, javítás és tanácsadás, kiállításokon való részvétel.
Mivel ezek a járművek már védett korban vannak (1957-1972-ig gyártották), mind külföldön, mind belföldön folyamatosan csökken számuk. Mi szeretnénk hazánkban e kedves kis színfoltját az autós világnak megmenteni, és azt egy-egy kiállításon, találkozón megmutatni. Ehhez kérnénk mindazok segítségét – legyen az anyagi, tárgyi vagy szervezeti – akik hozzánk hasonlóan hiszik, hogy fáradozásunknak van értelme.

Szponzorálás, támogatás
Klubunk bejegyzett non-profit szervezet.
Bankszámlaszámunk 65100149-11306984.Kérjük, ha Önnek, vagy Cégének lehetősége van támogatásra, és szimpatizál ezekkel a kicsi, de legendás kisautókkal, segítse klubunk működését. Saját rendezvényeinken, ill. veteránautós találkozókon, eseményeken biztosítjuk a reklámfelületet a rendezvény idejére, saját autóinkon. Amennyiben érdeklődik, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az Elérhetőség menüpontban megadott módokon.

Klubtagság
Amennyiben szeretne belépni klubunkba, kérjük olvassa el alapszabályunkat, és ha az abban foglaltakkal egyetért, töltse le belépési nyilatkozatunkat, majd kitöltve és aláírva juttassa el hozzánk postán vagy személyesen, bővebb információ itt olvasható

Üdvözlettel:
Kozma István
klubvezető

Magunkról bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. T Györy szerint:

  Fateromnak 32 éve van egy 500asa a honlapon vannak képek is róla.

 2. Bernhardt Tamás szerint:

  Kedves Kozma úr!

  Szeretném megtudni, hogy indul-e a holnapra tervezett túrájuk?
  Illetve, hogy résztvehetnénk-e a nagyfiammal rajta.
  Van két 500-asunk egy 1969-es 500l és egyúj tipusú.
  Sajnos a régit nem tudtuk olyan állapotba hozni, hogy el merjünk indulni erre a kirándulásra, de az újjal nagyon szívesen csatlakoznánk a társasághoz.
  Szeretnénk egy pár tanácsot kérni az elöttünk álló felújításhoz is ha lehetséges.

  Esetleg azt lehet tudni, hogy kb. hány Fityó lesz ott a holnapi megmozduláson?

  Előre is köszönöm a válaszát.

  Tisztelettel:

  Bernhardt Tamás

  • karki szerint:

   Kedves Tamás,

   Remélem, nem gond, ha István helyett én válaszolok, ő ritkábban van gépközelben 🙂
   Természetesen jöhetnek új 500-assal is, és egészen biztos vagyok abban, hogy a társaság szívesen ad majd felújításhoz tanácsot – én magam is csak újítom a saját autómat, nem tudok 500-assal menni.
   Tudomásunk szerint legalább 10 db régi 500-as Fiat lesz a túrán.

   Üdvözlettel:
   Karki

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.