I. Buda-Duna-Pest túra – Módosított időpont!

Kedves Fiat 500 tulajok és barátok!

Hagyományteremtő szándékkal hívjuk életre első Buda-Duna-Pest túránkat, amin a részvételnek nem feltétele a klubtagság, viszont célja, hogy az 500-as tulajok megismerhessék egymást, és kialakulhasson Magyarországon egy erős “Fityós” közösség.

Időpontja: 2013. Október 5.

A név-, illetve az útvonal választáshoz egy kis magyarázat:
Számtalanszor tapasztalhatja meg az ember, hogy ő maga, illetve az ismerősei képesek sok száz, olykor sok ezer kilométert is megtenni, hogy valami szépet, érdekeset, történelmit lásson – pedig elképzelhető, hogy a saját városában, vagy annak környékén is olyan látványosságok találhatóak, amelyekről még nem is hallott! Budapestnek és környékének a története a Római korig nyúlik vissza, és azóta is folyamatosan fejlődik, napról napra születnek újdonságok, látványosságok – itt az ideje, hogy megismerjük saját környezetünket!

Igyekszünk Budapesten és környékén olyan látványosságokat találni a túra állomásainak, amik kevéssé ismertek, vagy ha ismertek is, csak el szoktunk szaladni mellettük.

A túra hosszát pedig igyekezzük úgy megválasztani, hogy ne legyen megterhelő, ugyanakkor legyen annyira hosszú, hogy a kevésbé bevállalós Fityósok is megtapasztalhassák: Nem csak egy kiállítási tárgy, egy szép játék a szobában/garázsban nagy gyerekeknek az 500-as, hanem egy élvezetes, különleges közlekedési eszköz is, amely mosolyt csal a vezetője és a járókelők arcára is, pláne konvojban. 🙂

A programterv:
– 9:00-tól gyülekező a Renault Baumgartner autószalon melletti parkolóban, a Beregszász út felőli oldalon, az M1-M7-es autópályák közös kivezető szakaszán.
– 9:30-kor indulunk, Budaörs-Biatorbágy-Etyek útvonalon körülbelül 10:30-ra érünk Alcsútdobozra, ahol megtekintjük az Arborétumot (http://www.alcsuti-arboretum.hu/ )
– kb. 12:00-kor indulunk tovább az ebéd helyszínére
– kb. 14:00 órakor indulunk tovább Zsámbékra, ahol megtekintjük a premontrei templomromot
– kb. 15:00 órakor indulunk tovább Esztergom irányába, közben igény szerint megállunk a Garancsi tónál (“Üvegtigris” tó), illetve az Esztergomi bazilikánál egy fotó erejéig
– kb. 16:30-kor érkezünk Pilisszentkeresztre, ahol a Pálos kolostorrom mellett (jó idő esetén egy szalonnasütéssel) zárjuk a túrát.

Eső esetén a program:

– 9:00-tól gyülekező a Renault Baumgartner autószalon melletti parkolóban, a Beregszász út felőli oldalon, az M1-M7-es autópályák közös kivezető szakaszán.
– 9:30-kor indulunk a Szentendrei Városi tömegközlekedési múzeumba, érkezés kb. 10:30-ra.
– kb. 12:00-kor indulás tovább az ebéd helyszínére (egyeztetés alatt).
– kb. 14:00-kor, ha még mindig esik az eső, akkor továbbgurulunk egy fedett Gokartpályához, ahol összemérhetjük vezetési tudásunkat (a konkrét helyszín egyeztetés alatt), és amíg kedvünk tartja, versenyzünk.

Kérek szépen mindenkit, jelezze a fiat500clubhungary@gmail.com e-mail címen, vagy a 06-30/5419985 telefonszámon, hogy hány fővel érkezne a túrára, hogy az étteremnek pontos létszámot tudjak leadni, valamint írja meg, hogy este a szalonnasütésen maradna-e, hogy mennyi alapanyagot vásároljunk!

Sok szeretettel várunk mindenkit, adjátok tovább a meghívást minden Fityósnak! 🙂

Az esemény Facebook oldala:

https://www.facebook.com/events/600952579967187/

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.